bus auto fiets
Menu

Locatie De Kraanvogel

Welkom in het mooie Wijchen, onderdeel van de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen. Wijchen biedt een mooie mix van historische charme, natuurlijke pracht en verrassend veel voorzieningen. Op deze pagina vertellen we je er meer over!

Over De Kraanvogel in Wijchen

Wijchen ligt bijna tegen Nijmegen aan. Van oorsprong een agrarisch dorp en tegenwoordig een combinatie van natuurpracht, kastelen, kronkelende wandelpaadjes en trendy restaurants. Ontdek in het sfeervolle centrum de rijke variatie aan winkels, restaurants en cafés, of slenter door de kleine straatjes en langs de monumentale panden.

  • Prachtige omgeving

    Geniet te voet of op de fiets van de natuurrijke omgeving van Wijchen. Bijvoorbeeld via de ‘Cultuurhistorische fietsroute Tweestromenland‘ of ‘Wandelen in Wijchen’. In Museum Kasteel Wijchen en Kasteel Hernen kom je meer te weten over het rijke verleden van de streek. Of bezoek de mooie plaatsen in de omgeving, zoals het monumentale stadje Batenburg met haar fraaie kasteelruïne. Ook dorpen als Leur, Balgoij, Niftrik en Bergharen zijn een bezoekje meer dan waard.

  • Veel voorzieningen

    In het hart van Wijchen kun je heerlijk shoppen en ontspannen. Met unieke winkels voor iedereen. Je vindt in het gezellige centrum exclusieve boetiekjes, speciaalzaken, lunchrooms en restaurants. Bij mooi weer kun je terecht op een van de vele terrassen op het gezellige marktplein of op de vele andere gezellige terrassen in één van de winkelstraten. Ook zijn er verschillende scholen voor basis- en voortgezet onderwijs. En voor de filmliefhebber is er ook een bioscoop.

  • Gunstig gelegen

    De omgeving van Wijchen bestaat uit bosgebieden, landerijen, een prachtig rivierenlandschap en vennen. Bovendien vind je ook de stadse gemakken van Nijmegen om de hoek! Vanuit De Kraanvogel bereik je Nijmegen met de auto of fiets al binnen 10-15 minuten. Ook loop je zo naar het treinstation Wijchen, zodat je snel in bijvoorbeeld Nijmegen, Oss of Den Bosch bent. Kortom: een perfecte combinatie van mooie natuur en stadse gemakken in de buurt!

Afstand tot belangrijke punten

Op de kaart zie je de ligging van het project en hieronder zie je de afstand tot een aantal locaties in de buurt. De getallen geven het aantal minuten aan dat je onderweg bent.

Naar
Wijchen-Centrum 3 3 10
Treinstation Wijchen 1 1 4
Supermarkt 2 2 4
Basisschool + middelbare school 2 2 5
Berendonck 10 5 12
Hatertse en Overasseltse Vennen 18 6
Nijmegen 15 8 20
Nijmegen-Centrum 35 20 16

Hotspots in de buurt van Wijchen

De omgeving van Wijchen biedt een schat aan natuurlijke schoonheid, cultuur en recreatiemogelijkheden. We lichten enkele hotspots voor je uit!

Kasteel Wijchen
1

Kasteel Wijchen

Bezoek het prachtige Kasteel Wijchen. Dit historische kasteel dateert uit de 14e eeuw en herbergt nu het Museum Kasteel Wijchen, waar je kunt genieten van kunst, geschiedenis en culturele tentoonstellingen. Genoeg te zien en doen voor jong én oud!

De Berendonck
2

De Berendonck

Dit grote natuurpark biedt een scala aan outdoor-activiteiten: van kajakken, suppen en waterskiën tot wakeboarden. Wandelaars en fietsers kunnen genieten van prachtige paden door bossen en langs meren. Je vindt er ook speelvoorzieningen, een kabelbaan, klimpark en een strandpaviljoen.

Speeltuin De Blije Dries
3

Speeltuin De Blije Dries

Tussen de bossen ligt de leukste speeltuin van Wijchen en omgeving: de Blije Dries. Een fantastische plek om er even uit te gaan met het hele gezin. Met ruim 50 speeltoestellen, een midgetgolfbaan tussen de bomen, een chillzone vol speelgelegenheid en een restaurant met uitgebreide menukaart.