bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Succesvolle informatieavond

31 mei 2023

Vorige week woensdag 24 mei vond een informatiemoment plaats voor nieuwbouwproject De Kraanvogel in Wijchen. We willen iedereen bedanken die hierbij aanwezig was en feedback heeft achtergelaten. Fijn om te zien dat er veel interesse is en dat het plan positief wordt ontvangen!

Over het informatiemoment
Tijdens het informatiemoment werden onder meer de eerste schetsontwerpen getoond van de 32 woningen en het appartementsgebouw met 32 appartementen. De borden met daarop de schetsen kun je hier bekijken. Circa 70% van het woningaanbod valt in de categorieën betaalbare koop en/of middeldure huur.

Zoals de schetsen laten zien, krijgen de 32 grondgebonden woningen een eigentijdse en stadse uitstraling. Het appartementsgebouw heeft een lichte, natuurlijk ogende gevel die goed past in de omgeving. Hierin komen 21 reguliere appartementen, 6 grotere appartementen en 5 penthouses. Alle appartementen beschikken over een fijn balkon. Parkeren zal zoveel mogelijk in een hofje achter de woningen gebeuren, zodat het straatbeeld autoluw blijft.

Aandacht voor duurzaamheid
Zoals de ontwikkelaars Van de Klok en Adrie Spanjaards aangaven tijdens het informatiemoment, is er bij de plannen voor De Kraanvogel veel aandacht voor duurzaamheid, groen, natuurinclusiviteit en klimaatadaptatie. Zo worden de platte daken voor een deel voorzien van mos of sedum, krijgen de woningen een warmtepomp en komen er in de gevels nestelgelegenheden voor vogels en vleermuizen.

Dit kun je verwachten 
De komende periode verwerken we de input die tijdens het informatiemoment is achtergelaten in de ideeënbox en de input die we hebben ontvangen bij de borden. In de tweede helft van dit jaar kunnen we meer informatie delen over het woningaanbod en de planning van De Kraanvogel.