bus auto fiets
Menu

Jouw nieuwe thuis

Stel je voor: een verouderd bedrijventerrein dat wordt omgetoverd tot een groene woonwijk. Dat is wat we met De Kraanvogel doen! Welkom in deze duurzame nieuwe wijk met 32 prachtige koopwoningen. De Kraanvogel krijgt een gevarieerd aanbod duurzame woningen. Alle woningen zijn verkocht. 

De Kraanvogel: heerlijk wonen

Op deze pagina lees je over de 32 koopwoningen van De Kraanvogel.

De projectnaam De Kraanvogel verwijst naar de Kraanvogelstraat in Wijchen waaraan het project aan ligt. De verschillende woningtypes zijn op hun beurt vernoemd naar de Japanse vouwkunst origami, waarbij de kraanvogel één van de veel voorkomende vormen is die wordt gevouwen. De kraanvogel staat in de Japanse cultuur symbool voor geluk en een voorspoedig leven. Ook de woningtypenamen bij De Kraanvogel – De Zwaan, De Haas, De Bloem, De Vlinder en De Vos – komen vaak voor bij origami. 

De Kraanvogel:

 • Energieneutraal wonen en genieten

  Energieneutraal wonen en genieten

 • Vlak bij centrum Wijchen

  Vlak bij centrum Wijchen

 • Binnen 10 minuten in Nijmegen

  Binnen 10 minuten in Nijmegen

 • Groen en ruimtelijk opgezet

  Groen en ruimtelijk opgezet

De Kraanvogel Stadswoningen Comp

Stadswoningen

Deze woningen hebben een stoere en ‘stadse’ uitstraling door het platte dak. Met 3 volwaardige woonlagen heb je volop ruimte en indelingsmogelijkheden!

De Zwaan – Hoekwoning | 4 stuks
De hoekwoningen beschikken over 3 volwaardige woonlagen. Zoek jij een woning met veel ruimte en indelingsopties, dan is dit iets voor jou! De bijzondere metseldetails zorgen voor een aansprekende uitstraling.

De Haas – Tussenwoning | 21 stuks
In de tussenwoningen geniet je van veel praktische woonruimte. Door de natuurlijke gevelkleuren hebben de woningen een prachtige uitstraling die goed past bij de groene wijk. Zie jij jezelf hier al heerlijk wonen?

De Kraanvogel Hofwoniningen Comp

Hofwoningen

Deze woningen met 2 woonlagen en een kap liggen aan een mooi groen binnenhofje. Zie jij jezelf hier al heerlijk wonen en van de rust genieten?

De Bloem – Tussenwoning | 3 stuks
Ontdek de mogelijkheden van deze mooie tussenwoningen met langskap en mooie geveldetails! Je woont hier heerlijk rustig aan het groen, met tegelijkertijd het gezellige centrum van Wijchen op loopafstand.

De Vlinder – Hoekwoning | 2 stuks
Wonen op een hoek heeft iets bijzonders, zeker in deze fraaie hoekwoningen. Met mooie gevelkleuren en bijzondere metseldetails stralen deze woningen natuurlijke schoonheid uit. Geniet van de rust en het uitzicht op het groene hofje.

De Vos – Hoekwoning | 2 stuks
Droom jij van een heerlijk huis op de hoek? Ontdek dan deze ruime hoekwoningen! De langskap en mooie gevel- en metseldetails zorgen voor een charmante, eigentijdse uitstraling.

Paneel Duurzaamheid En Groene Wijk

Energieneutraal en groen leven

Bij De Kraanvogel gaat het niet alleen om de woningen, maar ook om de groene omgeving. Er is veel aandacht voor natuurinclusiviteit en klimaatadaptatie. Denk aan de toepassing van groendaken voor wateropvang en verkoeling. Er komen nestgelegenheden voor vogels en vleermuizen in de gevels. Parkeren zal voornamelijk worden gerealiseerd in parkeerhofjes achter de woningen, zodat het straatbeeld mooi groen en autoluw blijft.

De woningen worden energieneutraal! Dit komt door de warmtepompen, zonnepanelen en uitstekende isolatie. Energieneutraal wonen is goed voor het milieu én je energienota. En wist je dat je bij de aankoop van een energieneutrale woning veel extra leencapaciteit hebt? Je kunt tot wel € 40.000,- bovenop je maximale hypotheek lenen. In dit artikel lees je er meer over. 

Appartementen De Kraanvogel

Binnenkort start ook de verkoop van de 32 appartementen die door Adrie Spanjaards worden ontwikkeld. De verkoop van deze appartementen verloopt via Driessen Makelaardij in Wijchen. Je kunt je inschrijven als belangstellende voor de appartementen via de projectwebsite www.dekraanvogel-appartementen.nl.